sobota, 8 maja 2010

ПИЦА – "НЕ-ПИЦА"

Имам наистина добра рецепта за... всъщност не знам как да го нарека. Прилича малко на пица, но има много екзотичен вкус заради тестото, което е приготвено с ръжено брашно. Получих рецептата от моята приятелка Магда, на която съм много благодарна за това, че ми я предостави. Ето ги и съставките на това интересно „печиво”:
· 0,5 литра вода
· 250 грама брашно от нахут
· 3 супени лъжици зехтин или друга мазнина
· 1 супена лъжица сол или универсална подправка
· Къри, кориандър и подправки по Ваш избор ( може и без подправки)
· Кетчуп
· Маслини, сирене, гъби, кашкавал, пресен пипер, домати, лук – можете да сложите каквото пожелаете върху пицата – тя е по Ваш вкус.
В голям и удобен съд разбъркайте водата, брашно от нахут, мазнината, солта и подправките. Оставете сместа да престои 3-4 часа и след това я разстелете в намазнена тава за печене. Ако тестото изглежда течно, не се тревожете – то бързо ще се втвърди в горещата фурна. Трябва само да се уверите, че няма да изтече от тавата! За това количество съставки, аз използвам тава с диаметър 28 см. Сега можете да наредите продуктите, които сте избрали върху тестото. Сложете Вашата пица в предварително загрята фурна (190 градуса) и печете 40-45 минути, докато стане златиста на цвят. Нарежете пицата на парчета и украсете с кетчуп.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz