Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Пица Полента от Качамак

Пица Полента от Качамак

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пица Полента от Качамак1 / 2
12/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1 бр.
"Трябва да я опитаме, трябва да я опитаме, трябва да я опитаме, непременно трябва да я опитаме"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 3 чаени чаши или вода
  • царевично брашно - 1 чаена чаша
  • сол - 1 щипка
  • За гарниране
  • шунка
  • кашкавал
  • чушки
  • гъби
  • домати
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сваряваме 3 чаени чаши вода или прясно мляко, после постепенно прибавяме царевичното брашно в млякото или водата като се бърка до сгъстяване докато се получи тесто. Не слагайте брашно когато дръпнете от котлона тенджерата!

Припомням, докато ври водата или млякото слагайте постепенно брашното, не наведнъж докато се получи тесто. След като дръпнете от котлона, извадете тестото, не слагайте повече царевично брашно.

Когато се получи тесто за питка се разточва, слагаме продуктите отгоре и печем до златист цвят.

Поръсваме пресни подправки босилек или риган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
511
45
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

йовчо
йовчо
От редактора : Неточностите в рецептата са поправени. Благодарим за конструктивната критика ;)
27.08.2013 20:56