Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Сушеница»Македонска Пастърмалия

Македонска Пастърмалия

МоникаМоника
Чирак
6632638462
Македонска Пастърмалия1 / 2
28/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Може да отскочите до Македония за тези пастърмалии, а може да си ги приготвите и сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 25 г
  • вода - колкото поеме
  • сол - колкото е нужно
  • мас - 2.5 с.л. свинска
  • черен пипер
  • люти чушки - 2 броя
  • свинско месо - 1 кг
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вечерта месото се нарязва на кубчета, осолява се, намазва се със червен пипер, черен пипер и нарязаните на дълго люти чушки. Обърква се добре и се оставя във хладилника. На другия ден се подготвя тестото.

В купичка маята се натрошава, сипва се малко вода, брашно и се разбърква - оставя се да шупне. Брашното се изсипва в дълбок съд и се прави кладенче. Слага се сол, маята и постепенно водата (водата трябва да е хладка). Омесва се меко тесто и се остава да втаса.

Когато тестото е готово се разделя на 8 топчици, като има място между тях за да не се залепят една друга. Щом тестото е готово се намазнява хубаво мястото на което ще оформите питката. Оформя се във вид на лодка.

Тестото се прехвърля във тава за печене и така се нарежда месото, като леко се натиска надолу да се залепи за тестото. Отгоре се слагат по 3 с.л. мас. Пече се за около 20 минути на 200 г. Когато ги извадите, размажете маста навсякъде по краищата със четка.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
41
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Л.Камчев
Л.Камчев
Наскоро ядох подобен специалитет в един турски ресторант. Имаше няколко варианта, аз избрах с агнешко и много ми хареса. Според мен това ястие не е македонско, както и много други неша нахално присвоени от тази новообразувана нация :)
25.08.2013 20:31
3
6
1
Покажи всички подкоментари