Рецепта jujito.i

Продукти:
за тестото:

  • 2 с. л. трици
  • 2 белтъка и един жълтък
  • 130 гр. извара приблизително
  • 3-4 с. л. кисело мляко 0,1 %
  • на върха на ч. л. хлебна сода

плънка:

  • 1 домат на резенчета
  • 2 кисели краставички
  • няколко гъбки
  • нискомаслена шунка

Приготвяне:
Разбиват се яйцата и към тях се прибавя киселото мляко със содата, изварата и триците и всички продукти се омесват добре до получаване на гъсто кексово тесто. Изсипват се в подмазана тавичка с една капка олио и се запичат леко само отдолу, след което отгоре се подреждат другите продукти, които може да разнообразите по ваш вкус и желание. Допичате и отгоре.

Рецепта зелено човече: бърза пица в микровълнова

за основата

  • 2 с. л. овесени трици
  • 1 с. л. пшенични трици
  • 2 с. л. кисело мляко 0,1 %
  • 1/2 пак. бакпулвер
  • по желание 2 с. л. извара

за „отгоре“:

  • предварително обезкостено печено или варено пилешко месо
  • 2 . л. доматено пюре режимно
  • по желание 2 печени червени чушки режимни
  • по желание 1 кисела краставичка режимна

Приготвяне:

Смесват се съставките за основата и се разбъркват добре (може с пасатор или с вилица). Най-добре в съда, в който ще се пече, за да няма „загуби“. Веднага след разбъркването се слага за 5 минути на максимална мощност в микровълновата (ако има извара – за 6 минути) – иначе жълтъците „падат“.

След като основата е готова, се намазва с доматеното пюре. Отгоре се нареждат печените чушки и върху тях – пилешкото. Запича се пак за 3-4 минути. Киселата краставичка, нарязана на колелца, може да се добави според вкуса преди или след второто печене.

Тъй като съдържа трици, препоръчително е да се консумира на закуска.

Рецепта (не знаем на кого е)

  • шунка
  • тричава палачинка
  • доматено пюре
  • свежо сирене – за трета фаза
  • горчица
  • лук

Първо, в незалепващ тиган запекох пилешка шунка на парченца. Изсипах ги в чиния.
В смесен период е възможно да се запекат кръгчета

  • пиперка (чушка)
  • гъби
  • доматче

С компонентите за тричава палачинка направих блат:

  • едно яйце
  • 2 с. л. овесени трици
  • 1 с. л. пшенични трици
  • малко сол
  • свежо сирене колкото кибритена кутия – за трета фаза

Обърнах го да се запече от двете страни, пак в незалепващия тиган. Когато беше почти готов, намазах лекичко с доматено пюре и мацнах половин ч. л. горчица. Отгоре наредих шунката. Добавих си

  • лук, нарязан на ситно

защото така ми скимна, и се оказа добра идея.

Вариации:

  • С плънка от много лук и шунка (месо) и заливка от прясно мляко и яйце.
  • Смесвам извара или обезмаслено сирене с няколко яйца и става супер, ако сложиш и малко чубрица.

Рецепта mamce

  • 1 палачинка
  • 1 ч. л. доматено пюре
  • шунка
  • гъби
  • настъргано сирене – за трета фаза. За първа и втора фаза – извара

Прави се палачинка от

  • 2 с. л. овесени трици
  • същото количество пшеничени трици
  • 1 яйце
  • 1 с. л. обезм. извара

Посолява се.
Всичко се разбърква добре и палачинката се изпича от двете страни по 1 мин. в тефлонов тиган. След това се слага в тавичка, отгоре се намазва с размито дом. пюре – 1 ч. л. с малко вода.

Нареждат се нарязаната на тънки парчета шунка и гъби. Подправя се и се поръсва с настъргано сирене – за трета фаза. За първа и втора фаза – извара. Запича се във фурната до захващане на лека коричка.

Снимка: mamce

Рецепта: Сетони, вдъхновена от Кекса с вкус на пица на Нели82

  • 1 печена червена чушка
  • 3 пълни с. л. извара
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 3 с. л. овесени трици
  • шунка или филе (за 3 фаза може да се сложи сирене или кашкавал)
  • чубрица

В блендер се смесват чушката, изварата, яйцето, бакпулвера и овесените трици. Разбитата смес се изсипва в съд, отгоре се нареждат парченца шунка или филе, поръсва се с чубрица и се пече в микровълновата. Аз го държах 5 минутки на 850 W и стана страхотна пица. На вкус и на вид стана супер.