Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Калабрия

Пица Калабрия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пица Калабрия1 / 2
29/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1 бр.
"Не правете компромис с вкуса - най-вкусната пица е с ръчно замесено тесто и свежи продукти, съчетани по великолепен начин"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 щипка
  • вода - 5 с.л.хладка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - за меко тесто
  • за отгоре
  • домати - 2 - 3 броя, може и от консерва
  • лук - 1 гл.
  • колбас - 150 - 200 г шунка или салам по избор
  • яйца - 1 варено
  • маслини - 5 - 10 броя
  • риган - сушен
  • босилек - сушен
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта и хладката вода и оставете 20 минути да втаса. Добавете към нея останалите продукти за тестото и го замесете гладко. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса в намаслен съд.

След това разтопете тестото в намаслена тава. Отгоре наредете кръгчета домати, лук, шунка, вареното яйце, малко маслини и поръсете с риган.

Сложете пица Калабрия да се изпече в загряна фурна на 200-220 градуса за 20 минути или до готовност. Преди края поръсете с настърган кашкавал обилно и отгоре поръсете и малко босилек. Доопечете пицата до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
524
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев
защо е тъй вкусна
02.11.2013 19:46
пицаааа
пицаааа
добра е
02.11.2013 14:17
Мирослав Гандев
Мирослав Гандев
видимо е, колкото поеме за мекичко тесто. Доста често от останалите продукти зависи колко брашно ще се добави. Затова и предполагам има много рецепти, в които се казва "колкото поеме"
16.10.2012 15:39
криска
криска
Брашно колко грама?
15.10.2012 20:17
Марийка Иваново
Марийка Иваново
Направих я и цялото семейство я хареса Ще правя винаги когато имам време
25.07.2012 10:17