Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Венецианска пица

Венецианска пица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Венецианска пица1 / 3
02/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1 бр.
"Няма да спорим коя италианска пица е най-добра, важното е да опитаме всичките !"

Необходими Продукти

  • тесто - около 300 г готово за пица
  • за плънката
  • доматен сос - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки смлян
  • шунка - 100 г
  • колбас - 100 г вурст
  • кашкавал - 130 г настърган
  • чушки - 1 прясна
  • яйца - 1 брой
  • риган - 2 - 3 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете тестото тънко в подходяща тава, която е леко добре набрашнена.

Намажете тестото обилно с доматения сос/пюре, разбъркан с чесновата паста. Отгоре разпределете тънки резени шунка, нарязани вурстове, и тънки кръгчета чушки.

Поръсете с малко зехтин, сол и риган и сложете да се пече до лек захар.

След това извадете и бързо поръсете с настъргания кашкавал. По желание добавете малко маслини.

Полейте отгоре с разбитите яйца, отново малко риган и върнете да се доопече.

Поднесете Венецианската пица гореща и нарязана на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krem
Krem
Всички знаем как се слагат разни работи върху пица, но какво се слага за тестото е важно!
Това с готовото тесто не може да се нарече рецепта!
12.09.2012 12:22
2
1